Intrauterinní přístroj (IUD). Recenze

Neplodnost

Celkový počet příspěvků: 1

27.09.2012, Tatiana
Mohl byste odstranit spirálu během menstruace?

11/21/2012, kalinka
V každém dni cyklu!

15.12.2012, Olga
dal k námořnictvu před 2 lety, jsme začali mít problémy s zdraví nemocné nohy a zadní nohy zejména to ultrazvuk dělohy ohnout lékař doporučil, aby se odstranily spirála.MNE 36 prosím, řekněte mi, že bolest může být v důsledku spirály? Jak mohu být?

27.09.2012, Asya
Tatiana, nevím, jak to udělat správně, ale oni neodstranili spirálu během menstruace. Odstranění je rychlé a bezbolestné. Byl jsem rád, že jsem se zbavil spirály. Měla trvalý zánět a drozd. A o hojné menstruaci většinou mlčet!

14.09.2012, Natasha
Moji přátelé otěhotněla s spirály, spirály z mnoha vedlejších nežádoucích účinků, a z duchovního hlediska, spirála nemůže být, protože tam jsou konstantní mikroaborty t.k.oplodotvorennaya vajíčko nemůže připojit k děložní stěně a vychází z něj.

19.09.2012, ANNA
Mám 21 let. Ve skutečnosti to není fakt, že se stane koncepce. Spirála s měděným drátem v spermatozoze odvádí schopnost oplodnit. Ale skutečné příběhy ze života žen ukazují, že všechno je možné!

08.09.2012, Masha
Dobrý den! V roce 2001, dal jsem spirálu, a do dnešního dne to se nezměnilo, cítím se dobře žádné vedlejší účinky net.Hodila na USA řekl, že všichni normalno.No vnitřní strach je přítomen, je na čase to změnit, a teď jsem strach a velmi perezhivayu.Chto možná teď?

18.09.2012, Mika
Nebojte se, musíte jít a po nějaké době dát novou spirálu, pokud je to pro vás nezbytné. Já sám dvakrát už v životě dát spirálu, mohu říci - žádné vedlejší účinky žádné komplikace. Podruhé, když jí bylo 11 let, když ji šla vzít, ukázalo se, že už ji mohu ztratit. Proto můj názor: přesto je nutné dodržovat podmínky. A tak - to je skvělý způsob antikoncepce!
Všechno zdraví a hodně štěstí!

27.06.2012, Ani
Mám 23 let a mám dítě ve věku 2,7 let, nedávno potrestalo a doktor doporučil, aby spirály nevěděli, zda si koupí nebo koupí svíčky.

Včera, Oksana
Mám 28 let. porodila, 1 potrat. Spirálovitě dává spolehlivost 75-80%. Po potratu lékařka doporučil pouze pilulky, oba léčí a chrání, spirála může jednoduše vypadnout.

Hysteroskopie - přehled

Hysteroskopie ve Švýcarsku. Odstranění IUD

Ahoj holky! Co je to hysteroskopie a zatím jsem o tom nikdy neslyšela. Ale díky vaší zpětné vazbě na irecommend jsem se mohl předem dobře připravit na to.

Hysteroskopie mi předepsala po několika neúspěšných pokusech o odstranění spirály. Nebudu popisovat všechna mé mučení v gynekologickém křesle, půjdeme k hlavní věci.

Nejvíce jsem se vyděsila celkovou anestezií. Nevím, jak v Rusku, ale zde mi nebylo nabídnuto žádné místní anestetikum.

Hysteroskopie jsem udělala v běžné městské nemocnici ve Švýcarsku, v gynekologickém oddělení. Za pouhých pár dní před operací jsem měl schůzku s anesteziologem (který mi vysvětlil, různé možné způsoby, jak mě knock), jakož i se sestrou, která měřené můj krevní tlak a s gynekologem, který pečlivě mi vysvětlil proces provozu a možných komplikací (Přeji si, abych o to nevědělo)

V důsledku toho nebyly tři dny čekání pro mě snadné. Velmi mě to bál. Ačkoli zde napsali, že to není strašné, ale nikdy jsem to nezažil.

Velice jsem se bála celkové anestezie. Nezapadalo mi do hlavy, jak bych spal a necítil jsem nic, kde bych byl v tuto chvíli? Bál jsem se, že se nebudu probudit, dobře, obecně jsem měl pro tento případ naprosto banální, obávám se.

Také jsem našel podivný fakt, že jsem nevzal jedinou analýzu (zde dívky napsal dlouhé seznamy požadovaných testů na různých onemocnění v PM hepatitidu, různé EKG, které mají být přijaty do ordinace)

Právě jsem hádal o alergii, srdečních problémech. Zdá se mi, že mi celkově uspořádali vzhled mladé 30 let staré ženy, no, moje nemocniční spis. (Narodil jsem se tam)

A pak přišel den X. Neřekli nic k jídlu a dobrému praní.

Ráno jsem šla do nemocnice. Hlad. Byl jsem poslán do dvoulůžkového pokoje. Čekala jsem na operaci po dobu tří hodin, snažila se uklidnit, ale na zubu jsem nezískala zub.

Pak byl můj spolubydlící přiveden do oddělení, které bylo v ospalém stavu se spoustou trubek. A z toho jsem se cítil celkem neklidně. Ale to se nevztahuje na hysteroskopii, měla komplikovanou břišní operaci.

Brzy to bylo moje řada. Měřil mě tlak, požádal jsem o to, abych to popsal ve sklenici a roztomilý mě vzal na posteli v operační jednotce.

Když jsme sestoupili do výtahu a jeli po chodbách, nedoběžně jsem začal plakat. Ne, nebyla to samozřejmě hysterie, ale hledání emocí, nevěděla jsem, co mám očekávat.

Byl jsem přiveden do bloku, posunut na operační gauč, pečlivě chráněn termoplodami, na nohou, měli jsme na sobě divné teplé kulečky. No, předtím oni sundali svou noční košili (nebo cokoliv to bylo nazýváno županem s řezy zezadu)

Obecně jsem byl úplně v negligee, pokrytý přikrývkami. Byl jsem teplý, ale strašně strach. Moje tělo se třáslo násilnými třesy, z očí mi tekly slzy.

Nejdřív jsem byl předveden k předoperační. Tam jsem byl připojen ke snímačům. Veselý asistent se snažil mluvit zuby, aby mě uklidnil. Opět jsme změřili tlak, vložili jsme katétr do ramene a připojili jsme solný roztok.

Už jsem snila, že mě odříznou, protože v takovém napětí už nebyla žádná síla. Nastoupila anesteziologka, přátelská žena, a já jsem byl ve skutečnosti vzat do operačního sálu. Bylo to velmi lehké a chladné. Asistent mi položil masku a řekl, že je to kyslík.

Pak anesteziolog mi řekne, že teď mi trochu uklidní a nechá něco přes žílu (slyšel jsem, že mluví o propofolu). Najednou jsem se cítil tak dobře, že moje tělo se třáslo, uklidnila jsem se. A všechno, propast. Ani jsem si neuvědomil, že moje oči jsou zavřené.

V hodinu a půl jsem se probudil v probuzeném pokoji. Procedura šla rychle, dostala jsem jen spánku;) Bylo to nejen já, ale bylo tam také 8 lidí, kteří se vyhnuli z anestezie.

Už jsem ležela v posteli, oblečená do nemocničních kalhot a nočníky;)))

Vlastně jsem viděl lékaře, který chirurgii dělal mnohem později.

Jen jsem se probudil. Jako ráno. Ani nemoc, ani vrtulníky.

Pak jsem byl převezen do mého pokoje, kde jsem odjel dobrých 5 hodin. Stále jsem měl chyby v paměti, i když jsem nespal, ale nepamatuji si, co dělám v nemocnici.

Mimochodem, výtok byl minimální, vůbec žádné bolesti nebyly. A já jsem se osvobodil od nenáviděné spirály. Nikdy mi nic nevložím do svého těla, je nutné přežít, aby se spirála odstranila pod celkovou anestezií!

V nemocnici jsem byl neustále kontrolován, změřil tlak a podíval se na kalhoty (omlouvám se). Byl jsem přinesen k jídlu, byl jsem strašně hladový!

Cítila jsem se naprosto normálně, jen slabost byla silná, dokonce i se zdravotní sestrou šla na toaletu.

Pak večer mě můj manžel vzal a my jsme se bezpečně vrátili domů.

Od doporučení: týden sexuálního odpočinku a žádné lázně a bazény.

Doufám, že mi bude užitečná moje zpětná vazba.

Měla jsem strach z anestézie, ale ve skutečnosti se to stane tak rychle, že nebudete mít čas na nic pochopit, takže se nebojte, holky!

Chystám IUD odstranit. Obávám se.

Na stránkách projektu mail.ru Děti nejsou povoleny komentáře, které porušují zákony Ruské federace, jakož i propagační a anti-vědecké prohlášení, inzerce, sponzorů publikace urážky, ostatní členové skupiny odborníků i moderátory. Také jsou odstraněny všechny zprávy s hypertextovými odkazy.

Účty uživatelů, kteří systematicky porušují pravidla, budou zablokováni a všechny zbývající zprávy budou smazány.

Můžete kontaktovat redaktora projektu prostřednictvím formuláře zpětné vazby.

Intrauterinní spirálové typy, výhody a nevýhody, recenze

Článek se zabývá nitroděložním zařízením. Jsme informováni o možných vedlejších účincích. Dozvíte se, zda je možné otěhotnět s IUD, zda je škodlivé pro zdraví žen a jaké jsou následky po jeho aplikaci.

Intrauterinní spirála - co to je?

Intrauterinní zařízení (krátký IUD) je antikoncepční zařízení, které je zařízení vyrobené ze syntetického materiálu (lékařský plast). Injektuje se do děložní dutiny, takže těhotenství nedochází.

Rozměry moderních spirál jsou 24-35 mm. Obsahují kovy, které nevyvolávají záněty (měď, stříbro, zlato) nebo hormon levonorgestrel.

Účinek intrauterinního zařízení

Námořnictvo má následující principy činnosti:

  • Potlačení funkce vaječníků a zpomalení ovulace. Během používání nitroděložního zařízení je hypotalamo-hypofyzární systém mírně stimulován. To vyvolává mírné zvýšení sekrece levonorgestrelu, při zachování produkce progesteronu, estrogenů. Spolu s tím dochází k nárůstu množství estrogenů a také k posunutí jejich vrcholu ve středu cyklu po několik dní.
  • Obstrukce nebo selhání implantace. Během druhé fáze nastává výrazný nárůst progesteronu a pokles trvání druhé fáze. Existuje cyklická změna v endometriu, ale dochází k selhání synchronizace těchto transformací. První fáze se prodlužuje, dochází k částečnému zrání sliznice dělohy a to neumožňuje oplodnění vajíčka proniknout do endometria. Přítomnost spirály mědi přispívá ke zvýšení vstřebávání estrogenu a levonorgestrel aktivuje předčasné dozrávání endometria následuje odmítnutí před vejce je čas pro zajištění své polohy v děloze. Tento efekt nitroděložní jednotky je neúspěšný.
  • Aseptický zánět v děložní dutině, porušení podpory spermatozo. Přítomnost IUS v děložní dutině dráždí její stěny, čímž stimuluje sekreci prostaglandinů děložní sliznicí. Tyto látky aktivují částečné zrání endometria, stejně jako aseptický zánět v děložní dutině. Současně se zvyšuje množství prostaglandinů v cervikálním hlenu, který zastavuje proniknutí spermií do děložní dutiny. Kvůli aseptickému zánětu v důsledku přítomnosti nitroděložního tělíska se zvyšuje počet leukocytů, histiocytů a makrofágů. Všechny tyto buňky zvyšují fagocytózu spermií, izolují oplodněné vajíčko a zabraňují jeho implantaci do endometria.
  • Změna povahy pokroku ve vajíčkovodu vejce. Uvolněné prostaglandiny urychlují peristaltiku děložních trubiček. Z tohoto důvodu se neoplodněné vejce dostane do dělohy (jeho setkání se spermatem se vyskytuje ve zkumavce) nebo oplodněné, ale v době, kdy není endometrium připraveno k implantaci.

Výhody a nevýhody intrauterinního zařízení

Pokud uvažujete o tom, zda chcete umístit nitroděložní zařízení, doporučujeme seznámit se s jeho hlavními výhodami a nevýhodami.

Výhody

Nejdůležitější výhodou použití IUD je možnost zapomenout na potřebu ochránit před nežádoucím těhotenstvím po dobu 3 až 10 let na základě typu spirály. Antikoncepční efekt nastává okamžitě po instalaci spirály. Stupeň ochrany před nežádoucí koncepcí je až 98 procent.

Spirála je snadno instalovatelná a snadno se ji odstraňuje. Není nutné čekat, až dojde k jejímu uplynutí, můžete požádat gynekologa a okamžitě ji vyndá. Po odstranění spirály se těhotenství obvykle vyskytuje po několika cyklech, v některých případech v prvním menstruačním cyklu. V tomto případě dochází k obnově plodnosti poměrně rychle.

Antikoncepce pomocí nitroděložního zařízení umožňuje ženě, aby si sama rozhodla o plánování dítěte. Váš manžel nebo přítel nemůže odhadnout, že používáte IUD, protože během sexu to člověk necítí. Spirála neovlivňuje celkový stav těla, nezhoršuje průběh mimogenních onemocnění.

Námořnictvo nepotřebuje každodenní sledování, které je vhodné ve srovnání s antikoncepčním pilulkem, které musí být užíváno denně a v určitou dobu. Příjem různých léků nemá vliv na účinek spirály. Když nitroděložní nemocnice mohou provádět různé chirurgické výkony a dokonce i kojit.

Nevýhody

Hlavní nevýhodou IUD-helixu lze připsat pouze skutečnosti, že po instalaci zůstává děložní hrdlo otevřené. Jedná se o nebezpečnou možnost penetrace patogenních mikroorganismů, které vyvolávají zánětlivé procesy v malé pánvi (endometritida a adnexitida). A to se děje navzdory skutečnosti, že spirála je vyrobena z kovu, který má dezinfekční účinek.

Během prvních měsíců po instalaci spirály může dojít k pocitu bolesti bolesti v dolní části břicha. To je způsobeno zvýšenou citlivostí dělohy nebo nesprávně vybraným nitroděložním prostředím.

Přítomnost cizorodého předmětu v děloze a pravidelné mechanické poškození endometria v oblasti styku se spirálou způsobuje zvýšení menstruačního toku a trvání menstruace. V některých případech to vede k anémii v budoucnu.

Někdy během aplikace spirály IUD nastává mimořádné těhotenství. Je to docela nebezpečné, protože v některých případech to vede k smrti.

Zavedení do děložní dutiny šroubovice vede ke ztenčení endometria dělohy. V budoucnu to negativně ovlivňuje možnost otěhotnění a zvyšuje riziko potratů. Anomálie ve struktuře ženských genitálií jsou zákazem instalace IUD, protože v tomto případě neexistuje žádná záruka proti nežádoucímu těhotenství.

Další nevýhodou nitroděložního zařízení je možnost jeho prolapsu. Obvykle se to děje během menstruace. Vzhledem k tomu, že nelze abnormálně zjistit abstinenční situaci na nitroděložní jednotce, může to vést k nežádoucímu pocitem.

IUD-helix nechrání před sexuálně přenosnými infekcemi. Proto je lépe to uvádět pouze v případě, že máte stálého muže a pro ochranu s neformálními partnery je lepší použít kondom.

Uvedení spirály je možné pouze u žen, které porodí, což činí tuto metodu ochrany nedosažitelnou pro ty, kteří dosud nenaučili potěšení mateřství. Je zakázáno vkládat nebo odstraňovat samotný IUD. Všechny manipulace by měl provádět gynekolog. Mějte na paměti, že jednou za šest měsíců budete muset navštívit gynekologa, který zkontroluje spirálu.

Někdy spirála roste do dělohy. V tomto případě může být nutná chirurgická intervence k jeho odstranění.

Intrauterinní spirála přináší nejen dobré, ale i škodlivé účinky. Proto je důležité přijmout zodpovědný přístup k jejímu výběru, dodržovat všechna doporučení odborníka a zapamatujte si, že nemáte schopnost instalovat nitroděložní tělísko po porodu.

Druhy nitroděložního zařízení

Neexistuje univerzální nitrooční tkáň, která by byla vhodná pro všechny ženy. Gynekolog zvolí optimální variant intrauterinní antikoncepce na základě charakteristik děložní struktury a fyziologického stavu pacienta.

V současnosti je na trhu více než 50 antikoncepčních spirál.

Všechny typy námořnictva jsou rozděleny do čtyř generací:

  • inertní;
  • měď;
  • stříbro, zlato;
  • hormonální.

Nyní zvažte každý druh podrobněji.

Inertní

Jsou související s první generací a jsou zastaralé. Jsou liší v nízké účinnosti, často vypadají a posunují, proto je jejich použití v mnoha zemích zakázáno. Zástupci této skupiny:

  • plastová smyčka Pysky;
  • ocelový kroužek Mauh s 2 kudrlinky;
  • dvojitá spirála Saf-T-Coil.

Měď

Tento typ vaginální spirály označuje druhou generaci. Jedná se o malé zařízení ve tvaru písmene T nebo polo-oválné, jeho tyč je omotaná měděným drátem. Zařízení se snadno instaluje a odstraňuje.

Přítomnost mědi v kompozici činidla umožňuje vytvořit kyselé prostředí v děložní dutině, což vede k silné inhibici aktivity spermií. Taková antikoncepce jsou stanovena na dobu tří až pěti let.

Nejslavnější modely této série:

Se stříbrem

Jakýkoliv kov se může oxidovat a rozpadat. Z tohoto důvodu prodloužení životnosti medařského námořnictva začaly výrobci přidávat stříbro do jádra. Z tohoto důvodu se spermatický účinek několikrát zesiluje a ionty stříbra, které mají dezinfekční a antibakteriální účinek, příznivě ovlivňují ženský organismus.

Doba užívání takové antikoncepce je 5 až 7 let.

Zlato

Zlaté námořnictvo je alternativou stříbra a mědi. Jeho hlavní výhodou je plná biologická kompatibilita s tělem ženy, absence alergických projevů, odolnost proti korozi.

Zařízení zlata má protizánětlivé vlastnosti, dokonale chrání před nechtěným pocitem. Životnost takové spirály je od 5 do 10 let a po jejím odstranění zůstává reprodukční funkce v normálním stavu.

Hormonální

Poslední generace námořnictva obsahuje zařízení obsahující hormony. Podle lékařů jsou to nejúčinnější antikoncepce.

Takový IUD má tvar T, ve své noze je hormonální lék (levonorgestrel a progesteron), který se rovnoměrně vylučuje do malých dávek do děložní dutiny.

Tato antikoncepce nemá žádné kontraindikace, protože hormon nepronikuje do krevního oběhu a poskytuje pouze lokální působení: odstraňuje zánět, zabraňuje ovulaci, brání oplodnění vajíčka. Použití tohoto výrobku může být od 5 do 7 let.

Formy IUD

Je velmi těžké přesně říct, která antikoncepční špirála je nejlepší. Tento produkt je vybrán individuálně na základě charakteristik struktury dělohy a osobních preferencí. Před výběrem antikoncepčního přístroje se poraďte s gynekologem.

Níže uvádíme hlavní formy námořnictva a jejich charakteristické rysy.

Ve tvaru písmene T

Nejběžnější jsou. Jsou snadno použitelné, instalují a odstraňují. Výrobek ve tvaru písmene T má tvar tyče, ze které vycházejí dvě pružná ramena.

Závěsy pomáhají fixovat výrobek v děložní dutině. Na konci tyče je speciální nit, s níž můžete snadno odstranit antikoncepci.

Kruhový tvar

Kruhové nitroděložní tělo se doporučuje ženám, u nichž došlo k potratu. Proveďte takové zařízení vyrobené z plastu s přídavkem mědi, stříbra nebo zlata.

Přístroj je snadno připevněn k děložní dutině a je odstraněn. Neexistují žádné další řetězce, protože to není potřeba.

Klouby

Tato forma nitroděložní tkáně může být ve formě deštníku. Na vnějších okrajích tohoto výrobku jsou výčnělky podobné špičkám, díky nimž je spirála bezpečně upevněna v děložní dutině, čímž se snižuje riziko jejího spadnutí.

Antikoncepce ve formě smyčky používá ženy, které mají nestandardní strukturu dělohy. A v tomto případě nemají příležitost používat nitroděložní tělísko ve tvaru T.

Instalace nitroděložního zařízení

  • čímž porodila ženy po potratu, jestliže prošla bez zánětlivých komplikací;
  • ženy po 35 letech, které již porodily, a mají kontraindikace užívání perorálních kontraceptiv;
  • ženy s nízkým rizikem infekcí genitálního traktu při absenci cervikálních patologií.

Zavedení spirály do děložní dutiny vyžaduje určitý trénink, neboť tento postup se týká lékařských zákroků. Před instalací spirály je nutné podrobit vyšetření a léčit všechny chronické nemoci gynekologické povahy.

Jaké kontroly byste měli provést před instalací spirály:

  • konzultace se specialistou na anamnézu;
  • gynekologické vyšetření k určení velikosti a polohy dělohy;
  • Ultrazvuk pánevních orgánů k detekci přítomnosti nebo nepřítomnosti zánětů a útvarů v dutině děložní a příloh;
  • obecné testy moči a krve;
  • bakteriologická kultura vaginálního výtoku, děložního čípku;
  • krevní test na infekci HIV;
  • dodávka cytologie, mikroflóru ze tří bodů.

Bezprostředně před zavedením spirály odborná sonda dělohy měří délku a vzdálenost mezi úhly dělohy. Mnoho žen se zeptá na otázku, v jaký den dali námořnictvo. Dává se na 3-4 denní období, protože během nich je děložní krk klopýtý, což usnadňuje proces zavedení antikoncepce. Navíc krev, která se uvolňuje během kritických dnů, snižuje možnost traumatu dělohy a také znamená absence těhotenství v době instalace.

Mírná bolest v dolní části břicha po zavedení spirály a špinění jsou považovány za normu, což je pouze reakce dělohy na pronikání cizího těla do ní. V prvních dnech je fyzická aktivita zakázána. Pro návrat k intímnímu životu je možné po 7-14 dnech po zavedení antikoncepce pokračovat ve zdravotním stavu.

Po instalaci spirály po dobu 2-3 měsíců může dojít k mírnému rozmazání. Se správnou montáží spirály to ani žena ani muž cítí.

Po zavedení nitroděložní antikoncepce musí gynekolog přijet měsíc, pak tři měsíce a poté každých šest měsíců.

Odstranění IUD

Eliminace nitroděložní antikoncepce se vyskytuje v několika fázích. Pokud nechcete otěhotnět, pak 7 dní před odstraněním nitroděložního tělíska odstraňte nechráněnou intimní komunikaci. Důvodem je možnost, že spermie zůstanou aktivní po dobu 2-3 dnů, stejně jako možnost ovulace po odstranění nitroděložního tělíska. Výsledkem může být koncepce.

Chcete-li odstranit spirálu, je žádoucí pro 3-4 dny měsíčně, v tomto případě bude bolest z procedury snížena na minimum. Současně však můžete výrobek vypustit v kterýkoliv den cyklu, ale pouze za předpokladu, že se cítíte dobře.

Postup začíná vyšetřením na gynekologickém křesle. Expert vyšetří dělohu, aby našel antény IUD. Poté zavede expander ke stabilizaci dělohy a ošetří jeho dutinu antiseptiky.

Pacient inhaluje hluboko a pomalu, po němž doktor drží lýtka výrobku pomocí kleští a jemně jej vytáhne z děložní dutiny. Nyní můžete snadno získat spirální ruku. V kritických dnech dochází k lepšímu skluzu.

Celková doba trvání procedury je několik minut, přičemž je třeba vzít v úvahu přípravu. Normální příznaky po odstranění nitroděložního tělíska jsou svalové křeče, křeče a mírné krvácení. Tyto příznaky zpravidla zmizí během několika dní. Při absenci zdravotních problémů a podle potřeby může být ihned po odstranění nitroděložní jednotky instalována nová spirála.

Mnoho žen se obává, zda je bolestivé odstranit nitroděložní zařízení. Podle zpráv je instalace námořnictva mnohem bolestnější než jeho odstranění. Proto se zpravidla během postupu můžete bez anestezie.

Které je lepší intrauterinní zařízení

V lékárnách existuje spousta prostředků z nežádoucího těhotenství. Zvláštní poptávka mezi ženami využívá spirály IUD.

V závislosti na vašich finančních schopnostech a fyziologických charakteristikách doporučuje gynekolog, který nejlépe uvede intrauterinní pomůcku. Níže budeme hovořit o nejoblíbenějších antikoncepčních intrauterinních přípravcích.

Mireně

Mirena je považována za nejúčinnější hormonální nitroděložní tělísko. Má tvar T, takže je vhodný pro většinu žen.

Produkt má vysoký stupeň ochrany před nežádoucím těhotenstvím, potlačuje ovulaci, snižuje možnost vzniku mimoděložního těhotenství, eliminuje zánět v reprodukčním systému, reguluje menstruační cyklus.

Životnost je od 5 do 7 let. Cena je 7-10 tisíc rublů.

Nova T

Vyrábí se ve tvaru T. V rozpočtové verzi je vyroben z plastu a mědi, drahé - vyrobené ze stříbra.

Výrobek negativně ovlivňuje spermie, snižuje jejich pohyblivost a schopnost oplodnit vajíčko. Cena výrobku je od 2 tisíc rublů, přičemž životnost není delší než 5 let.

Juno

Vývoj této spirály prováděly běloruské lékaři. V prodeji existuje mnoho druhů této spirály, mezi něž patří - pro ženy při porodu a ty, které dosud nemají děti. Cena za produkt se pohybuje od 250 do 1000 rublů.

Hlavní pohledy modelu Juno:

  • Juno Bio Multi - je vyroben ve tvaru F s hoblovanými hranami. Můžete použít ženy, které dávají přednost, a ty, kteří byli potrestáni.
  • Juno Bio Multi Ag - vystupuje ve tvaru T. Knoflík výrobku je zabalen v měděných a stříbrných závitech.
  • Juno Bio-T je levná volba ve formě kotvy s měděným závitem na tyči.
  • Juno Bio-T Super je stejný jako předchozí model, ale s antimikrobiální kompozicí.
  • Juno Bio-T Au je zlatá spirála, vhodná pro ženy s alergií na kovy.

Goldlie

Goldlie (také nazývaná Lily) - tento účinný nehormonální přípravek pomáhá předcházet vzniku nežádoucího těhotenství. Hlavní kovy nápravy jsou zlato a měď. Tyto materiály uvolňují malý kov do děložní dutiny, která má protizánětlivý účinek.

Podle pokynů může být toto nitroděložní zařízení použito pro nouzovou antikoncepci po nechráněném nebo přerušovaném sexuálním styku během prvních dnů po něm. Měděné ionty mají spermicidní účinek.

Tato spirála je vyrobena z polyetylenu ve tvaru T a je navinut pomocí drátu z kovu. Životnost je až 7 let.

Více zatížení

Tento výrobek je vyroben v podobě deštníku, po stranách jsou výčnělky trnů, které pomáhají bezpečně fixovat výrobek v děložní dutině. Noha výrobku je zabalena v mědi, což snižuje spermie a neutralizuje jejich schopnost hnojení.

Spirála může být použita v nuliparous. Cena za zařízení je od 3500 rublů.

Nežádoucí účinky

Po instalaci nitroděložního zařízení jsou vedlejší účinky velmi vzácné. Moderní výrobní technologie námořnictva minimalizují riziko výuky.

V některých případech však po zavedení spirály neodkládejte návštěvu gynekologa, zvláště pokud máte takové příznaky:

  • bolest v dolní části břicha;
  • nepohodlí při intimitě;
  • těžké krvácení;
  • došlo k známkám infekce (nepříjemný zápach, neobvyklý vaginální výtok, pálení nebo svědění v perineu);
  • krvavý výtok během sexuálního styku;
  • zkrácení nebo prodloužení vláken ze spirály.

Kontraindikace

V určitých případech je zakázáno umístit nebo aplikovat IUD šroubovice:

  • endometrióza;
  • anémie;
  • těhotenství;
  • onemocnění endokrinního systému;
  • akutní zánětlivé procesy pohlavního orgánu;
  • přítomnost mimoděložního těhotenství v minulosti;
  • abnormální děložní struktura;
  • krvácení do dělohy;
  • problémy s koagulací krve;
  • tvoření v děložní dutině;
  • chronické zánětlivé procesy pohlavního orgánu;
  • dysplázie děložního čípku.

Intrauterinní spirála - fotografie

Konečné náklady na instalaci nitroděložní tkáně jsou ovlivněny několika faktory. Mezi nimi - typ výrobku a kliniku, v níž bude instalace probíhat. Tento typ antikoncepce je pro většinu žen cenově dostupný.

V některých konzultacích žen je námořnictvo propuštěno zdarma. Není nadbytečné vědět, že užívání perorálních kontraceptiv je zpravidla dražší než nitroděložní tělíska.

Koupit spirála může být v lékárně nebo v internetovém obchodě. Náklady, model, materiál, výrobce, přítomnost nebo absence vedlejších účinků ovlivňují, kolik stojí. Cena námořnictva se pohybuje v rozmezí 300-10000 rublů.

Recenze

Níže jsou recenze lékařů a žen o spirále Navy.

Intrauterinní přístroj je účinnou antikoncepcí pro ženy, které již mají děti. Je snadné jej instalovat, nezpůsobuje mu to nepříjemné pocity během intimního stylu. Zároveň je žena osvobozena, protože přestává myslet na ochranu. Může žena těhotná s IUD? Ano, ale je to velmi vzácné. Pokud dojde k těhotenství, je nejčastěji ektopická.

Poradím ženám s dětmi, aby nasadily námořnictvo. Za prvé, je levnější než většina perorálních kontraceptiv. Zadruhé nepředstavuje problémy s používáním. Je však důležité, abyste před instalací spirály předali všechny testy a vložili přesně ten, který odpovídá struktuře dělohy.

Rozhodla jsem se, že budu mít nitroděložní tělo po druhém narození. Ze zdravotních důvodů jsem nemohla užívat perorální antikoncepci, protože kvůli nim jsem se začal prudce vyrážet. Po konzultaci s gynekologem a průzkumy se rozhodla pro nehormonální spirálu. Po instalaci se vůbec necítila, měli jsme se svým manželem lepší sexuální život, protože teď už nemusíte přemýšlet o tom, že přijde nechtěné těhotenství. Mimochodem, před instalací IUD jsem dlouhou dobu studoval recenze žen o tom, po kterých jsem dospěl k závěru, že je to nejúčinnější a nejjednodušší antikoncepční metoda.

Elizaveta, 24 let

Chci poradit ženám, které se rozhodly dát námořnictvu. Ujistěte se, že jste gynekologa upřesnili, když můžete nainstalovat spirálu. Neudělal jsem to, takže jsem musel počkat na další menstruační cyklus. Po instalaci pravidelně navštěvujte gynekologa, neudělal jsem to, takže jsem si nevšiml, jak spirála vzrostla do dělohy. A ujistěte se, že jste si přečetli instrukce k této děložní antikoncepci, protože vedlejší účinky jsou spíše nepříjemné. Podle mého názoru je nejlepším námořnictvem Mirena, a to po Nova T, protože mi to nevyhovuje.

Chci odstranit IUD

Je to bolestivé odstranění IUD?

Díky, budu to vědět. Nikdy jsem to neudělal a neberte pilulku. Nevzdělávej, že je.

Neřekl jsem to jednou, ale můj přítel mi řekl, že je to velmi bolestivé.

Plánování po odstranění IUD

o rok později, ale neplánoval.

Vms, plánování, cyklus

Šel jsem k G a odstranil spirálu.

a vždycky jsem byl oponentem spirál, ale v poslední době jsem přemýšlel o umístění po porodu.

Chci vás varovat!

Můj spolupracovník otěhotněl se čtvrtým dítětem se spirálou. Nechtěla jsem porodit, ale lékař a manžel mě odrazili, a proto se Mishan narodil se spirálou, kterou držel v ruce - zdravý. Podle zákona žánru to byl ten, kdo se stal oblíbeným v rodině), takže kdo je určen v životě. Někdo vždy vedl normální život, následoval zdraví a nemohl otěhotnět po několik let, a někdo je předurčen otěhotnět a spirála neočekávaně)

Řekni mi, přerušíš, protože nechceš nebo nemůžeš opustit těhotenství s námořnictvem?

Po vms

bývalí majitelé světa)

Těsně předtím, než se to stalo měsíčně, nebylo mi původně řečeno, co potřebuje v určitý den cyklu.

Kontraceptivy

správně to odstraní spirálu! má také špatný účinek na dělohu, tím více má potrat. lépe je hormonální kola, přinejmenším potlačují ovulaci a neovlivňují tělo špatně. ale na úkor jiných metod se náš region vůbec nevyvíjí. dokonce ani neposkytujeme implantáty hormonální

Můj dlouhý příběh. Část 5

Nezakládejte nikomu, kromě sebe samého.

Pravda celého života. Brzy jsem znala dospělý život, porodila jsem brzy, je to výsledek.
Neexistují žádné vztahy, nemá smysl vydržet, jen blázni kvůli tomu, co je "jak můžu být sám", "ale kde žít", "je táta" a tak dále. Věřím, že jste s manželkou už dlouho razoisovali, ještě těhotná s jedním dítětem.

Pro referenci. Můj syn byl starý rok, můj manžel zvedl ruku a zamkl je do svého domu. Ano, vyhazoval jsem to, co bylo. Tři měsíce to bylo velmi obtížné. A pak všechno odešlo. Dokonce se nechtěla vrátit.

Bůh udělí, že všechno pro vás bude dobře. Neopakujte chyby!

Nehledáme jednoduché způsoby.

Zde jsou fotky těch samých testů, o kterých se mluvím v příběhu... První je experimentální, 5 dní před předpokládaným M.

Byl jsem velmi rozrušený, když jsem vyprávěl svůj příběh o jednom z nejoblíbenějších internetových projektů - byl jsem prostě obo-li. Dokonalě rozumím všem, kteří chtějí vidět 2 pásky, těm, na něž se zdá, že se něco zkouší - stačí v pozastaveném stavu - ANO nebo NE. Hledáte pomoc na internetu (dobře, kde jinde se můžete obrátit s vašimi myšlenkami, ostražitými hody večer?) A píšou vám "Další blázen s testy-depresanty!". No, ano, zrodil jsem dva dochenk a nic nevím - blázen - dur! Teď budu chytřejší a všechny "typově chytré" a prostě internet-hubalkam ban-válka!

Dívky s jejich (ze strany směšných) otázek přicházejí a ptají se a "velmi chytré" tety dávají radu... Moje vlasy stál na konci radou z rad... a přesto, když v tomto stavu, když poprvé a co nevíte - téměř všechno od "pomocníků" pomocníků vzít za skutečné peníze... Opět jsem přesvědčen, že internet bez řádné imunity může způsobit škody na těle, obzvláště k takovému darebání provokace jako ŽENA ve zvláštní situaci.

Teď jsem tady, jsem tady pohodlná.

Menstruace. Jeho odrůdy a možné problémy spojené s tím

Dívky, nehledají odpovědi na vzrušující otázky v těchto článcích! Jděte okamžitě vyhledat dobrý lékař. Chápu, že tam chci něco vědět předtím, než navštívím lékaře. Ale nenajdete tu odpověď na vaši otázku. Nikdy! Po tom všem, co jsou Wikipedii - je „všechno popletl: koně-people“ Praktici není čas psát, a často psát mluvčí a jen žena v domácnosti, sběr materiálu na internetu. A zaplatí tak málo za články, které zde neuvidíte. Protože se to obvykle dělají pouze ženy v domácnosti nebo údajně lékaři, kteří se v medicíně nenacházeli. To je fakt. A také víte, jak odlišit teorii od praxe. Články jsou teorie. A to v reálném životě vám řekne lékař. Jen dobrý lékař. Všechno dobré zdraví!

Po zrušení ranní péče začala menstruace, dnes je to osm dní, není těhotenství, někdo to má? Co udělali?

Pro mě byl cyklus založen s prvním M a dodnes 27 dní a počátkem dne v den TTT.

Sibmama - o rodině, těhotenství a dětech

Navy "Mirena" - recenze, diskuze

  • Na stránku:

Vaše zpráva matka3 »Čtv prosinec 05, 2015 12:21

Vaše zpráva VINTAZH »Čt Nov 05, 2015 12:45

Vaše zpráva matka3 »Čtv prosinec 05, 2015 15:25

Vaše zpráva Ola »Čt Nov 05, 2015 16:14

Vaše zpráva VINTAZH »Čtv prosinec 05, 2015 18:43

Vaše zpráva playa »Ne Po Út Stř Čt 14, 2015 13:06» Díky

Vaše zpráva VINTAZH »Čtv 08.11.2015 16:00

Vaše zpráva Yulek Publikováno: Ne 08.11.2015 19:45

Vaše zpráva VINTAZH »Čt Nov 08, 2015 19:49

Vaše zpráva VINTAZH »Út 17.11.2015 14:02

Intrauterinní zařízení: cena, recenze, fotografie

IUD spirála je malé zařízení ve tvaru T vyrobené z elastického plastu, který obsahuje měď nebo hormony.

Vaginální spirála snižuje schopnost spermií pohybovat a ovulace obecně nemusí nastat.

Z tohoto důvodu se pravděpodobnost nástupu hnojení snižuje. Hormon obsahující spirála ucpává cervikální hlen, který zabraňuje proniknutí oplodněného vajíčka do děložní dutiny.

Nicméně u většiny jejích žen se doporučuje instalovat ne obsahující spirální hormony.

Vaginální spirála je dnes nejlepší nehormonální lék ochrana před nechtěným těhotenstvím.

Je intrauterinní zařízení spirála?

Účinek intrauterinního přístroje má dvě směry:

  • mechanické vliv na epiteli dělohy, v důsledku čehož dochází ke změnám v struktuře endometria a není možné připojit oplodněné vajíčko
  • pěny, vzniklý během zánětlivých procesů způsobených působením spirály na epitelium, snižuje mobilitu a životaschopnost spermií

Kromě toho měď posiluje antikoncepční účinek a způsobuje aseptický zánět v děloze.

Ve skutečnosti je tato metoda antikoncepce neúspěšný. Vzhledem k tomu, těhotenství jako taková může také nastat, a oplodněné vajíčko dostane do dělohy, ale nemá možnost být implantován v ní kvůli nesrovnalostem ve vrstvě endometria.

Plod zahyne v 7.-10. Den koncepce. Ale ve většině případů nemá vejce ani čas zralosti. IUD rozšiřuje vajíčko a pohybuje se několikrát rychleji než obvykle. Výsledkem je, že vejce zůstávají nezralé a neschopné počínat.

Jak nainstalovat nitroděložní zařízení?

Intrauterinní přístroj je instalován porodníkem-gynekologem v léčebně.

Videozáznam umístíme, jak se obvykle děje.

Dříve by žena měla podstoupit test a učinit následující analýzy:

  • pro pohlavně přenosné infekce
  • HIV, hepatitida
  • skvrna pro flóru
  • škrábání z děložního čípku
  • obecná analýza moči
  • Ultrazvuk panvových orgánů

Pokud neexistuje žádná kontraindikace pro instalaci nitroděložního zařízení a žena neočekává, že je dítě, je zaznamenána na vstup do místního gynekologa. Doktor nastaví spirál do děložní dutiny.

Je třeba poznamenat, že spirála je hlavně porodila rodinné ženy. Nerazhavshim lidé nastavili obsahující hormony spirálu ze zdravotních důvodů.

Například, Mireně snižuje množství výtoku krve během menstruace, čímž zabraňuje růstu fibromatózních uzlin na děloze. U žen, které porodí, je dutina dělohy 2krát menší než dutina děložní a cervikální kanál je rozšířen. V tomto ohledu je námořnictvo pohodlnější instalovat ženy, které se již staly matkami.

Zavedení spirály se provádí v roce 2006 střední cyklus. Během tohoto období je antibakteriální aktivita cervikálního hlenu maximální, riziko odmítnutí a jiné potíže jsou sníženy.

Povrch děložního čípku je ošetřen analgetika gel. Ve velmi vzácných případech mohou podávat analgetikum. Ale obecně žena pocítí jen mírnou bolest, srovnatelnou s tou, která se vyskytuje při nástupu menstruace.

Pak se doporučuje lehnout. Samozřejmě je to obtížné dělat v ambulanci. Nejlepší je dát den volna z práce v den instalace námořnictva.

Snaž se nedělat fyzickou práci. Během prvního týdne po instalaci se vzdávejte sexu, cvičení. Během této doby může být spodní a břicho v dolní části břicha.

Není to hrozné, ale pokud je bolest silná a nezastaví se, pak musíte vidět lékaře, abyste odstranili spirálu.

Jak mohu odstranit spirálu?

Intrauterinní přístroj vypadá jako dopis "T" s anténami zespodu.

Pro ně a samotná spirála se protáhnou. Postup jej odstranění ve většině případů bezbolestné, ale žena nejčastěji prožívá nepříjemné pocity.

Pokud nejsou žádné komplikace, jako je perforace dělohy, odstranění nitroděložního zařízení se provádí na klinice.

Žena leží na gynekologické židli, lékař zavede expander do vagíny, aby viděl děložního čípku. Je ošetřena antiseptikem. Následně s pomocí kleští a dalších pomocných nástrojů se gynekolog bude snažit "uchopit" úponky a vytáhnout spirálu z děložní dutiny.

Pokud se to z nějakého důvodu nedá provést, odstranění se provede pomocí hysteroskopu.

Během odstranění bude žena cítit křeče a bolest v břiše, případně i krvácení, ale všechno jde docela rychle.

Spolehlivost jako prostředek antikoncepce

Tato metoda antikoncepce je považována za nejspolehlivější ze všech dostupných a její účinnost je 99,9%.

Od 100 ženy, které se v průběhu roku spirálovaly, došlo k těhotenství jeden.

Současně si žena prostě nevšimla, že spirála vypadla z ní. A klesá na ty, kteří jen porodili dítě a nulliparous žena kvůli širšímu průchodu cervikálního kanálu.

Ale nezapomeňte, že intrauterinní přístroj neochrání infekcí, sexuálně přenosné infekce, takže nezapomeňte na kondom v nepřítomnosti pravidelného sexuálního partnera.

Kombinace těchto dvou způsobů ochrany zvyšuje neschopnost počítat na 100%.

Pokud je spirála správně nainstalována, pak po jejím odstranění může žena otěhotnět během jednoho roku. Navíc mnoho žen zaznamenalo pozitivní psychologický účinek užívání nitroděložního zařízení.

Bez strachu z neplánovaného těhotenství se žena stane sebejistější, uvolněnější a temperamentnější.

Na rozdíl od perorálních kontraceptiv nevyžaduje spirála žádné omezení a denní sledování. Také mu není úplně cítit. Intrauterinní přístroj + stříbro nejen zabraňuje nežádoucímu těhotenství, ale také snižuje riziko zánětu v malé pánvi.

Nežádoucí účinky

Přes všechny kouzla nitroděložního zařízení a jeho účinnost nezapomeňte, že to je především, léky znamená, a má své vedlejší účinky. Mezi ně patří:

  • riziko zavedení infekce v děloze
  • množství výtoku krve během menstruace je významné zvyšuje
  • pokud není děloha správně umístěna, žena bolesti v břiše
  • nehormonální spirála chrání před mimoděložním těhotenstvím
  • po odstranění IUD je nutné použít kondom v prvních 3-4 měsících, protože existuje riziko mimomaternicového těhotenství
  • spirála chrání před sexuálně přenosnými infekcemi, takže není vhodná pro ženy, které nemají stálého partnera

Intrauterinní zařízení, recenze

  • některé ženy se bojí, že pokud dáte hormonální spirálu, začnete plné, bude kazit náladu a bolet hruď. Ve skutečnosti budou některé změny pozorovány během prvních 1 až 1,5 měsíce, dokud se tělo nestarne. Pokud pokračují dále, musí být spirála odstraněna.
  • po instalaci IUD jsou zesíleny ztráta krve během menstruace. To je třeba vzít v úvahu. Pokud je žena už tak hojná, měla by si vybrat její hormonální nitrooční prostředek. Naopak sníží ztrátu krve.
  • existují obavy, že IUD může vypadnout. Ano, stane se, proto je nutné, aby přišel do gynekologa měsíc po vyšetření a pak je sledovat každých šest měsíců.
  • ženy se bojí vytvořit spirálu po porod. A co když to nějak ovlivňuje kojení? Ve skutečnosti, jestliže nitroděložní tělísko není hormonální, pak spirála zůstává téměř jediným možným způsobem ochrany během laktace. Je mnohem nebezpečnější používat orální antikoncepci.

Výhody a nevýhody používání nitroděložního zařízení

Pros

  • Intrauterinní přístroj je nejvíce efektivní prostředky ochrany před těhotenstvím
  • spirála neinterferuje se stěnami vagíny absorbovat hormony a enzymy obsažené v samčích spermiích
  • Nepotřebujete užívat pilulky každý den ve stejnou dobu a máte obavy, pokud nejsou přijaty včas
  • spirála má prodloužený období platnosti
  • pokud spirála nehormonální, nezpůsobuje fyziologické změny v těle ženy
  • muž se necítí nepříjemně během sexuálního styku, na rozdíl od kondomu nebo prstenu
  • instalace nitroděložního zařízení nevyžaduje velké finanční investic
  • když je spirála odstraněna, může žena otěhotní docela rychle

Nevýhody

  • pro instalaci IUD existují kontraindikace
  • není vhodné pro nulliparas ženy
  • nechrání proti nemoci, sexuálně přenosné infekce, takže není vhodná pro svobodné ženy a nemají stálého partnera
  • když nosíte spirálu ektopické těhotenství
  • zesílit skvrny během menstruace
  • Pokud není správně nainstalována, spirála může růst v děloze

Sibmama - o rodině, těhotenství a dětech

Navy "Mirena" - recenze, diskuze

  • Na stránku:

Vaše zpráva matka3 »Čtv prosinec 05, 2015 12:21

Vaše zpráva VINTAZH »Čt Nov 05, 2015 12:45

Vaše zpráva matka3 »Čtv prosinec 05, 2015 15:25

Vaše zpráva Ola »Čt Nov 05, 2015 16:14

Vaše zpráva VINTAZH »Čtv prosinec 05, 2015 18:43

Vaše zpráva playa »Ne Po Út Stř Čt 14, 2015 13:06» Díky

Vaše zpráva VINTAZH »Čtv 08.11.2015 16:00

Vaše zpráva Yulek Publikováno: Ne 08.11.2015 19:45

Vaše zpráva VINTAZH »Čt Nov 08, 2015 19:49

Vaše zpráva VINTAZH »Út 17.11.2015 14:02

Odstranění nitroděložního zařízení

Odstranění nitroděložního zařízení

IROCHKA »20. květen 2013, 19:31

Re: Odstranění nitroděložního zařízení

Natalia »20. květen 2013, 20:26

Re: Odstranění nitroděložního zařízení

IROCHKA »22. května 2013, 10:35 hod

Re: Odstranění nitroděložního zařízení

Natalia »22. května 2013, 10:46 hod

Re: Odstranění nitroděložního zařízení

Ira »25. květen 2013, 09:41

Re: Odstranění nitroděložního zařízení

IROCHKA »29. květen 2013, 05:37

Re: Odstranění nitroděložního zařízení

Liza »29. květen 2013, 15:08

Re: Odstranění nitroděložního zařízení

Nastya »30. květen 2013, 15:12

Re: Odstranění nitroděložního zařízení

Filka »11. července 2013, 11:46 hod

Re: Odstranění nitroděložního zařízení

Katyunya »28. října 2013, 00:42

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Odstranění IUD

Co je nitroděložní zařízení (IUD)?

Intrauterinní přístroj (IUD) je způsob prevence nežádoucích těhotenství. Jedná se o malý talíř, hůl, pružinu apod. z různých materiálů s "anténami". Existuje více než 50 typů IUD, které se liší ve formě a formě.

Instalace nitroděložního zařízení do děložní dutiny zabraňuje tomu, aby se vejce připojilo k jeho stěnám.

Jednou z výhod intrauterinního zařízení je to, že je nainstalován několik let. Potom by měl být nitroděložní nitrooční systém odstraněn.

Odstranění nitroděložního zařízení by mělo být provedeno včas po uplynutí doporučené doby, jinak může nitroděložní systém začít růst do stěn dělohy, což povede k závažným následkům a komplikacím.

Kdy mám odstranit IUD?

Odstranění intrauterinního prostředku je gynekologický postup, jehož účelem je správné odstranění přípravku z děložní dutiny.

Existuje několik důvodů (nebo indikace) pro odstranění nitroděložního zařízení z děložní dutiny:

1. Vypršení doporučené životnosti.

Na obalu nebo v pokynech pro každou spirálu je nutné uvést, za jakou dobu se tato antikoncepce vypočítá. Většina spirál je nastavena na 3-5 let, i když existují takové moderní spirály, které mohou pracovat 7 a dokonce 10 let.

Existují dva typy IUD: měděné nitrooční orgány, které brání těhotenství pomalým uvolňováním mědi, a hormonální nitrooční orgány, které uvolňují hormony. Měděné IUD jsou umístěny po dobu asi deseti let, zatímco hormonální nitrooční jednotky jsou po dobu pěti let.

Není-li v anotaci uvedeno období nošení šroubovice, pak se implicitně rozumí pětileté období.

Po uplynutí stanovené lhůty by měl být nitroděložní tělocvik zcela odstraněn. Jinak v dutině dělohy začnou změny a záněty vedoucí ke zhoršení zdraví.

2. Rozšíření nitroděložního zařízení (posun IUD vzhledem k jeho původní správné poloze).

Někdy se po instalaci dochází k posunutí spirály v intrauterinním zařízení a nelze zaručit očekávaný antikoncepční účinek. Často v podobných situacích, spirála "spadá" ven z pochvy. V každém případě, pokud nastane posunutí, musí být spirála odstraněna a instalována nová. Nemůžete dát stejnou spirálu zpět. A při opakovaném vyloučení spirály je nutné zvolit alternativní metodu antikoncepce.

3. Těhotenství, které se objevilo na pozadí IUD.

Stejně jako u jiných antikoncepčních přípravků, nitroděložní tělo nedává 100 procentní záruku zabránění nástupu těhotenství - jak děložní, tak ektopické. Pokud máte nějaké podezření ohledně koncepce, která se stala, okamžitě se obraťte na gynekologa.

4. Plánování těhotenství.

Nástup těhotenství je možný téměř okamžitě po odstranění nitroděložního zařízení. Předtím se věřilo, že k obnovení endometria je třeba provést krátkou přestávku po odstranění IUD, ale nedávné studie ukazují, že to není nutné. Pokud použití spirály jako antikoncepce nezpůsobilo žádné poruchy, zdraví ženy je v pořádku a ona je připravená otěhotnět, a pak je odstranění nitroděložního tělíska dost.

5. Vývoj nebo růst benigního nádorového procesu v děloze (fibroidy, fibroidy) po instalaci nitroděložního tělíska.

Malý děložní myom není kontraindikací pro zavedení nitroděložního zařízení, jedinou důležitou podmínkou je, aby nedošlo k deformaci těla dělohy. V tomto případě by měl být nitroděložní roztok vybrán pomocí gestagenu. Nicméně, pokud se na pozadí spirály objevil myom nebo fibromiom, nebo po začátku růstu - by měla být antikoncepce odstraněna.

6. Akutní zánětlivé procesy v pánevních orgánech.

Pokud během období užívání nitroděložního tělíska vznikne nějaký druh zánětu, musí být spirála odstraněna. Při akutním průběhu onemocnění se v nemocnici provádí postup pro odstranění nitroděložní nemocnice, zatímco v chronických případech se provádí ambulantně, ale vždy s antibiotickou terapií.

7. Přítomnost vzestupné sexuální infekce (kapavka).

8. Nekontrolované krvavé děložní výtok spojený s přítomností nitroděložních tělísek v děložní dutině.

9. Diagnóza maligních novotvarů pánevních orgánů.

Jak je odstranění nitroděložního zařízení?

Intrauterinní přístroj je rychle, snadno a bezbolestně odstraněn, pokud během nošení nevznikne žádný zánět. Postup by měl být prováděn ve sterilním ambulantním prostředí na klinice nebo v nemocnici a prováděn výhradně odborníkem.

Postup při odstraňování nitroděložní tkáně se obvykle provádí během menstruace.

Pre-gynekolog zkoumá ženu, a pokud je vše v pořádku, odstranění nitroděložního tělíska nebude trvat dlouho, jak to udělat, stačí vytáhnout spirální úponky.

Pokud se v době demontáže antény odlomí, může být v některých situacích použita speciální háčky pro zachycení IUD, ale tato manipulace by měla být prováděna pod ultrazvukovým ovládáním.

V případě, že dochází ke ztrátě nití šroubovice nebo k jiným potížím při jeho odstraňování, použijte metodu hysteroskopie. Hysteroskopie se obvykle provádí v nemocnici.

V případě vizuální identifikace IUS v děložní dutině a použití hysteroskopu se odstranění nitroděložního těla neliší od standardní hysteroskopie. V tomto případě je konec nitroděložního ústrojí zachycen speciálními kleštěmi a je odstraněn z dutiny dělohy spolu s hysteroskopem.

V žádném případě byste se neměli snažit odstranit intrauterinní zařízení sami! Existuje velké riziko poškození sliznice dělohy a infekce.

Po odstranění nitroděložního zařízení se doporučuje provést cytologický nátěr.

Ve velké většině případů neexistují žádné komplikace při odstraňování nitroděložní tkáně. Odstranění IUD je obvyklým rutinním postupem prováděným v gynekologických klinikách, dodržování pravidel a technik provádění zajišťuje bezbolestnou a nekomplikovanou extrakci.